Entorn:

L'entorn és, sens dubte, una de les moltes singularitats de UXARTE. La seva privilegiada localització permet dominar dues de les valls més belles i característiques de la Comunitat Autònoma Basca. La Vall de Aramaiona és un compendi de petits emplaçaments rurals que creen un singular paisatge vigilat per la mítica cim de Anboto, un lloc on, expliquen les llegendes basques, habita Mari, un ens sobrenatural, temuda i estimada a parts iguals. La sola visió de Anboto evoca llegendes i tradicions que han passat de pares a fills en les interminables tertúlies al costat del foc de la xemeneia. Als seus peus, de manera més modesta, però també imponent, es troba Belamendi, un cim de gran bellesa forestal. És, la Vall de Aramaiona, un lloc preciós que se surt de la típica imatge alabesa.

    Entorno Entorno Entorno Entorno Entorno

Als peus de l'altra vessant de Untzilla es troba la Vall de l'Alto Deba, zona industrial, però que no ha perdut gens la seva bellesa natural. Sense cap dubte, l'espectacularitat del paisatge ens convida a viatjar amb la ment per cada racó que contemplem, doncs ens trobem amb una mostra del meravellós paisatge guipuscoà. A la llunyania, es veu el serralada més alta d'Euskadi, Aitzgorri (etimològicament, "pedra vermella"), un lloc preciós per visitar. No obstant això, un altre cim ens exigeix la nostra atenció: és la impressionant Kurtzeberri, que empetiteix tot el lloc amb la seva sola presència. El pantà d'Urkulu és també visible, un lloc on tot té cabuda, des de fer esport, a fer un agradable passeig, sempre envoltats d'un marc incomparable. A més, la proximitat de UXARTE a Mondragón permet a l'hoste estar ben comunicat amb l'exterior. Cal destacar especialment la muntanya mondragonesa Udalaitz, que rivalitza en majestuositat amb Kurtzeberri.

    Entorno Entorno Entorno

Unint les dues valls, Muru. La gran oblidada, ja que la seva alçada no li permet competir amb les seves "germanes grans". Ara bé, Muru es revela com una muntanya perfecta per a les excursions familiars que volen passar un agradable matí en les altures.

Uxarte - Untzilla Auzoa - Aramaio (Araba) - 945 44 51 46 - info@uxarte.net - Num. Licencia KVI00036 Política de Privacidad